EEN BETROUWBARE WONINGTAXATIE AANVRAGEN?

DAT REGELEN WE

Een groot deel van de hypotheekverstrekkers stelt extra eisen aan het taxatierapport. Dit betekent meestal dat het gevalideerd (gekeurd) moet worden. Het taxatierapport wordt door deze bijkomende eisen ook voorzien van het benodigde keurmerk.

Juist in deze tijd waar eerder behaalde verkoopprijzen niet langer vanzelfsprekend zijn, is een complete en zorgvuldige onderbouwing van een getaxeerde woningwaarde voor alle partijen van groot belang.

Het belangrijkste validatiebureau is het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Wij werken met hen samen voor het uitvoeren en valideren van onze woningtaxaties. De validatie van ieder taxatierapport gebeurt door geregistreerde NWWI-taxateurs. Uniek aan deze samenwerking is onze landelijke dekking. Van Tilburg tot Vlaardingen en van Drenthe tot Limburg: onze taxateurs staan overal voor je klaar.

LIEVER DIRECT PERSOONLIJK CONTACT?

WE STAAN VOOR je KLAAR

Spreek je liever eerst persoonlijk met één van onze medewerkers over een woningtaxatie? Neem gerust vrijblijvend contact op voor een oriënterend gesprek. Dat kan telefonisch, met een videocall, maar ook bij jou thuis óf bij ons op kantoor in hartje Tilburg.

meer weten over een woningtaxatie?

bekijk de veelgestelde vragen

Wanneer heb je een taxatierapport nodig?

Als de hypotheekaanvraag voor je huis onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) norm valt, is een gevalideerd taxatierapport altijd nodig. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die nauwkeurig inzicht geven in de manier waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen (ingeschreven bij NRVT) kunnen zich bij het NWWI aanmelden.

Hoe lang duurt het om een taxatierapport op te stellen?

Over het algemeen duurt het een week voordat de taxateur het taxatierapport volledig heeft afgerond. Als je een rapport wilt aanvragen, is het handig om rekening te houden met deze periode.