een huis kopen in tilburg of een andere regio?

zo gaan we te werk

Bij het vinden en kopen van een woning komt veel kijken. Dat kan spannend zijn, maar het moet vooral leuk zijn. We vinden het belangrijk dat je met de juiste informatie weloverwogen keuzes kunt maken. Het gaat tenslotte wel om je toekomstige thuis.

Onze aankoopmakelaars zijn doortastend, alert en altijd op de hoogte van de ontwikkelingen in jouw regio. Of dat nu rondom Tilburg is of één van de andere gebieden waarin we actief zijn.

Bekijk hieronder stap voor stap hoe we te werk gaan bij het aankopen van een huis.

Stap 1

op zoek naar je nieuwe KOOPwoning

Het huis van je dromen vind je meestal niet zomaar. Gelukkig kunnen we je daar als aankoopmakelaar een aardig handje bij helpen. Na een eerste kennismaking kun je jezelf bij ons inschrijven. Daarna inventariseren we nauwkeurig alle woonwensen en gaan we goed geïnformeerd op zoek.

Hiervoor gebruiken we onder meer ons professionele netwerk van VBO, zodat we altijd op de hoogte zijn van de vraag, het aanbod én de actuele ontwikkelingen op de huizenmarkt.

Als aankoopmakelaar zijn wij – naast Tilburg – actief in Berkel-Enschot, Oisterwijk, Goirle, Udenhout, Rotterdam, Den Haag, Vlaardingen, Almere én Lelystad.

Stap 2

het huis bezichtigen

Zodra we een woning hebben gevonden die overeenkomt met jouw wensen, maken we een afspraak met de verkopende partij. De aankoopmakelaar van ons kantoor is uiteraard gewoon bij deze bezichtiging aanwezig. Samen bespreken we de woning, hoe je deze ervaren hebt én of je hart er sneller van ging kloppen.

Hierna adviseren we je met betrekking tot juridische en bouwkundige aspecten en geven we een waarde advies van het zojuist bezichtigde huis.

Stap 3

tijd voor extra onderzoek

Eenmaal terug op kantoor, gaan onze aankoopmakelaars het huis verder analyseren. Denk aan het onderzoeken van bestemmingsplannen, Vereniging van Eigenaren, milieuaspecten en het huidige energielabel. Met andere woorden: alles wat je als eventuele toekomstige eigenaar moet weten over de woning. Op basis van deze informatie voorzien we je vervolgens van een weloverwogen advies.

Stap 4

ONDERHANDELEN OVER JE NIEUWE HUIS

Voordat we in onderhandeling gaan, zetten we alle informatie over het huis voor je op een rijtje. We adviseren je over de beste biedingsstrategie en nemen de onderhandelingen uit handen. Ook kijken we welke voorwaarden belangrijk zijn om mee te nemen tijdens de onderhandelingen, zoals de overdrachtsdatum.

Stap 5

ondertekenen van de koopovereenkomst

Goed nieuws! Het bod is geaccepteerd en kunt je nieuwe huis gaan kopen. De verkoopmakelaar stelt hiervoor de koopovereenkomst op. En om zeker te weten dat alles helemaal goed zit, nemen onze aankoopmakelaars deze eerst zorgvuldig met je door.

Stap 6

Financiering van het huis

De koop is gesloten, tijd om de financiering rond te maken. Indien je het prettig vindt, verwijzen wij je graag door naar een onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze kan je precies vertellen welk bedrag aan hypotheek je nodig hebt.

Ook kunnen we je helpen aan een taxatierapport. Dit rapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke taxateur als onderbouwing van de financieringsaanvraag.

Stap 7

bezoek aan de notaris

Je toekomstige thuis is na deze stap niet langer toekomst. Vandaag bezoek je de notaris en krijg je de sleutel. Samen met onze aankoopmakelaar, bezichtig je je nieuwe huis nog een laatste keer. We nemen de meterstanden op en controleren of de woning is aangeleverd zoals afgesproken.

Stap 8

nazorg na de aankoop

Wij begeleiden de volledige aankoop van een woning tot het moment van de sleuteloverhandiging. Dat is het voordeel van een aankoopmakelaar. Máár ook daarna kun je altijd nog bij ons terecht met vragen of voor advies. Jurgens Makelaardij staat voor je klaar!

CONTACT OPNEMEN?

WIJ STAAN VOOR je KLAAR

Spreekt onze manier van samenwerken je aan? Neem gerust vrijblijvend contact op voor een oriënterend gesprek met een van onze aankoopmakelaars. Dat kan telefonisch, maar ook bij jou thuis óf bij ons op kantoor in hartje Tilburg.