ontwikkeling huizenprijzen 2021

Ontwikkeling huizenprijzen in 2021

Dat de hele corona situatie invloed heeft op de economie en daarmee op de huizenmarkt is geen verrassing meer. Maar hoe zit het precies en wat doen de huizenprijzen? Wat gaan deze doen in 2021? We hebben hier eens kritisch naar gekeken en vertellen je er in dit blog over!


Wat doen de huizenprijzen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Rabobank verwacht dat de huizenprijzen in 2021 10,9% hoger gaan liggen dan in 2020. Een gemiddeld huis gaat daarmee zo’n 36.000 euro duurder zijn volgens Rabobank. ABN AMRO gaat uit van een gemiddelde stijging van 7,5% van de huizenprijzen. Dat de prijzen in de eerste helft van het jaar zijn gestegen en dit ook blijven doen is dus duidelijk.


Nieuwsgierig wat de waarde van jouw huis is? Vraag hier een gratis waardebepaling aan! 


Ook de huizenmarkt ondervindt nog steeds gevolgen

In ons vorige blog vertelden we al over de impact van corona op de huizenmarkt. Verder staat de economie door corona ondertussen nog steeds gedeeltelijk stil en dat heeft dus zijn gevolgen op de gehele woningmarkt.

In 2021 gaan nog meer bedrijven het lastig krijgen door corona en gaan werkloosheidscijfers stijgen. Deze werkloosheid kan oplopen tot 8,5% volgens het Centraal Plan Bureau. Dit heeft als gevolg dat er minder hypotheekleningen worden aangevraagd en er meer afwijzingen worden gegeven. 

Minder transacties maar krapte blijft bestaan

De ABN AMRO verwacht 10% minder transacties op de huizenmarkt door corona en Rabobank zelfs 15% minder. Ondanks het feit dat er minder transacties plaats gaan vinden op de huizenmarkt in 2021, blijft de krapte op de woningmarkt bestaan en blijven de prijzen stijgen.

Het aantal woningbezichtigingen is ook verdubbeld en je hebt nu gemiddeld elf concurrenten bij het bezichtigen van een huis. Vorig jaar waren dit er nog gemiddeld vijf.

Jouw opties bespreken tijdens een vrijblijvende afspraak?

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is te bedenken waar je nu goed aan doet. Is het verstandig om je huis te verkopen of om een nieuw huis te kopen in de huidige woningmarkt?

Onze medewerkers denken graag met je mee! Neem contact met ons op! Dan plannen we een vrijblijvende afspraak in om jouw opties te bespreken. 

Related Posts