Afbeelding van een straat in Tilburg met fietsers.

5 redenen waarom Tilburg een fijne woonstad is

Jurgens & Van Bemmelen bestaat dit jaar vijf jaar. En net zolang bevindt ons makelaarskantoor zich in Tilburg – anno 2022 op een sfeervolle plek aan de bruisende Piushaven. En we zijn maar wat trots op onze vestigingsplaats. Kortom, hoog tijd om een blog te wijden aan deze fijne Brabantse stad.


1 – Tilburg is rijk aan karakteristieke arbeidershuisjes

Authentieke elementen, karakter, historie? Check. In textielstad Tilburg staat het vól met arbeidershuisjes. In het hart van de binnenstad, maar ook vlak erbuiten in de cityring kun je ze vinden. Als je dus op zoek bent naar een koopwoning -of appartement met authentieke bouwkenmerken (denk: glas in lood, en-suite deuren, granieten vloer of een erker), is Tilburg zeker een woonstad om in de gaten te houden.

2 – Een DNA waarin iedereen zich snel thuis voelt

Student, starter, óf natuurlijk geboren en getogen Tilburger. Door de veelzijdigheid aan inwoners is dit een stad waarin elke inwoner snel zijn plek (of type mens) heeft gevonden.

En zoals Brabant Studie mooi zegt in een onderzoek naar deze stad: “Tilburg is een stad met de kwaliteiten van een dorp: veilig en vertrouwd. Het is een stad met veel kleur en (jong) talent waar bedrijvigheid en creativiteit voorop staat. Het Textielmuseum en museum de Pont zijn geliefd bij de inwoners. De stad heeft weinig oude bakstenen, maar blinkt uit in eigenzinnige en eigentijdse architectuur. Juist in dit tegendraadse vindt Tilburg zijn DNA.”

3 – Foodlovers kunnen hun hart ophalen in Tilburg

Is er een nieuwe foodtrend in de randstad? Dan kun je ervan op aan dat Tilburgse horeca dit binnen no-time hebben begrepen. Liefhebbers voor culinaire hoogstandjes kunnen er dan ook absoluut hun hart ophalen, want vrijwel elke keuken is er te vinden. Van foodtruck tot eetcafé en van kwalitatief restaurant tot Michelin ster: Tilburg heeft het.

4 – Upcoming woonstad met groen om de hoek

Als je foto’s ziet van slechts tien jaar geleden, zou je bepaalde delen van Tilburg niet kunnen herkennen. De stad staat volop in beweging en de ene ontwikkeling gaat voorbij de andere. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de stad stukje bij beetje gemoderniseerd én groener wordt. Dat geldt voor vrijwel alle woonwijken, zowel binnen als buiten het centrum.

Ook buiten het levendige centrum en de moderne nieuwbouwwijken vind je veel groen op een steenworp afstand. Denk aan Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen ten noorden – beter bekend als de Brabantse Sahara – of het groene en gemoedelijke natuurgebied Moerenburg ten westen van de stad. Beide heerlijke locaties voor een kleine of grote wandeling.

5 – Tilburg heeft het leukste makelaarskantoor: Jurgens & Van Bemmelen!

Een beetje zelfpromotie op z’n tijd is nooit verkeerd, toch? In ons hechte team van aankoop- en verkoopmakelaars leeft de passie voor alles wat met vastgoed te maken heeft. Wij zorgen ervoor dat iedereen die bij ons aanklopt een nieuwe droomwoning vindt, deze met optimaal resultaat kan verkopen óf gewoon voorziet van deskundige informatie waarnaar iemand op zoek is.

Klinkt goed? Neem zeker eens contact met ons op als je op zoek bent naar een koopwoning- of appartement óf wanneer je plannen hebt om je eigen paleis op de huizenmarkt wil aanbieden.


Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe woningen, unieke sneak previews en andere leuke updates? Volg ons dan ook op Instagram of Facebook.

Related Posts