Besparen op vaste woonlasten - Jurgens en Van Bemmelen

4x tips om te besparen op vaste woonlasten

Steeds meer huishoudens komen financieel in de knel door de huidige inflatie. Door het stijgen van onder andere de energieprijzen zitten velen met de handen in het haar. Desalniettemin is het mogelijk om te besparen op je woonlasten. We delen hiervoor een aantal praktische tips.


1. Je energiekosten verlagen

We horen je denken: is dat überhaupt mogelijk in deze tijd? Als consument heb je weinig invloed op de energieprijzen, maar met een aantal kleine aanpassingen leef je al een stuk zuiniger. Let vooral op sluipverbruik, want een tv die op stand-by staat verbruikt alsnog energie. Ook apparaten die uitstaan met de stekker in het stopcontact verbruiken nog steeds energie.

Om dit te voorkomen is het beter om de stekker eruit te trekken, maar niet alle stekkerdozen liggen binnen handbereik. Een bespaarstekker kan dan uitkomst bieden. Door hier op te letten bespaar je gemiddeld €100 per jaar op sluipverbruik.

2. Bespaar op hypotheekkosten

Als huiseigenaar kan je natuurlijk niet om de hypotheekkosten heen. Maar ook op deze kostenpost kan bespaard worden. Dit is op verschillende manier mogelijk. Denk hierbij aan rentemiddeling, het oversluiten van een hypotheek of een verlaging van de renteopslag. Bespreek samen met een hypotheekadviseur welke optie het best bij jou past.


Lees hier hoe je een gratis waardebepaling kunt aanvragen.


3. Telefoon, internet en tv pakketten

Nu we de afgelopen jaren steeds meer thuis zijn gaan werken maken we ook meer gebruik van telefonie, het internet en de tv. Het kan natuurlijk ook zijn dat je je nu pas realiseert dat dit misschien helemaal niet het geval is. Uiteraard wil je hier dan niet onnodig te veel voor betalen.

Om hierop te besparen is het eerst handig om jouw behoeften op een rijtje te zetten. Wellicht bel je nauwelijks met de vaste telefoon en is het verstandiger om je alles-in-1 pakket om te wisselen naar iets anders. En kijk je vaker online programma’s terug of Netflix je erop los? Vraag jezelf dan af of je tv-pakket geen weggegooid geld is.

4. Stap over naar een andere verzekeraar

Goed verzekerd zijn is een must en gelukkig sluiten veel huiseigenaren de noodzakelijke verzekeringen af. Vaak kijken we na het afsluiten van een verzekering er niet meer naar om, terwijl hier ook kansen liggen. Premies, maar ook jouw persoonlijke situatie wijzigen door de jaren heen, waardoor je misschien onbewust geld verspilt.

Neem daarom jaarlijks de tijd om jouw situatie en verzekeringen onder de loep te nemen. Grote kans dat je bij een andere partij minder betaalt!


Benieuwd welke kosten je terugkrijgt na het kopen van een huis? Dit zijn alle aftrekbare kosten


Wil je meer bespaartips voor je woning?

Wellicht kunnen we je daar mee helpen. We beantwoorden je vragen graag. Neem ook zeker de tijd om de website van Het Nibud te bezoeken. Hier vind je veel leerzame bespaartips, ook op het gebied van wonen.


Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe woningen, unieke sneak previews en andere leuke updates? Volg ons dan ook op Instagram of Facebook.

Related Posts